Voor in de oven:
-
Halve pompoen
-
1 grote aubergine
-
2 rode puntpaprika's
-
olijfolie
-
5 teentjes knoflook
-
flink wat grof (Keltisch zee) zout
-
Italiaanse kruiden
Snijd de groente in niet al te kleine stukken, pompoen en aubergine zonder schil. Doe dat in een met bakpapier bedekt bakblik en giet er de olijfolie overheen, strooi het zout en kruiden erover en grill het een minuut of 15 in een voorverwarmde oven van 200 graden. houd het goed in de gaten dat het niet aanbrand. Laat dit goed afkoelen voordat je het in de slakom erbij doet!
Alvast in de slakom:
-
baby spinazie
-
walnoten
-
dadels door 3en gesneden
-
1 rode ui in ringen
voor de dressing:
-
2 el olijfolie
-
1 el tahini
-
2 el appelazijn
-
3 teentjes van de gepofte knoflook (uitgeknepen)
-
1 tl ahorn siroop/maple syrup
-
sap van een halve citroen
Giet dit eroverheen en meng het erdoor. Eet dit als een gezonde lunch met bijvoorbeeld een kopje pompoensoep die je maakt van de andere helft van de pompoen.
Eet smakelijk X
Reactie plaatsen
Reacties