MAGIC TRUFFLES

Gepubliceerd op 19 mei 2024 om 09:36

Al een langere tijd wekte microdoseren mijn aandacht. Door dat ik erg gevoelig ben durfde ik het eigenlijk niet en zette ik het uit mijn hoofd. Toen kwam ik in contact met Eva van return to the sun

Ze vroeg mij of ik het eens wilde uitproberen... Toen ben ik heel veel gaan lezen, YouTube filmpjes gaan kijken en voornamelijk ervaringen van anderen gaan opzoeken. Het bleek dat er door dat het zo'n mini dosis is eigenlijk geen echte minpunten aan zitten. Ik ging het doen! Ik voelde me ook ineens (sinds haar vraag) nóg meer aangetrokken tot de natuur, tot paddenstoelen in het algemeen en ook was ik nog meer bewust van mijzelf. Dit was achteraf gezien de voorpret! Ook droomde ik al hoe het zou zijn het te nemen en hoe ik mij zou voelen.

in mijn droom was het wel een wat heftiger gevoel dan in het echt. Het is ook helemaal niet de bedoeling dat je écht iets duidelijks voelt, maar dat je achteraf denkt, hè ik had dit beter onder controle, of, ik kon dit overzichtelijker zien van een afstandje in plaats van dat ik het mij persoonlijk opvatte. 

 

Ik kocht ter voorbereiding een micro gram weegschaal, check wel ff de reviews voor aanschaf want sommige schommelen een beetje en het is belangrijk dat je de juiste hoeveelheid neemt zodat je later kan inschatten wat jouw 'sweet spot' is. Jouw juiste dosis. 

 

 

 

Dinsdag 15/3

ik heb om 8:00 0,3 mg ingenomen, ik wilde eigenlijk beginnen met 0,5 maar door dat ik nog niet helemaal beter ben van een flinke griep vorige week, heb ik besloten om met deze lage dosis te starten.
Ik heb een uurtje gewandeld met Amélie in de draagzak. Dit was een heerlijke wandeling zo na vanaf zaterdagavond op de bank en in bed en verder niets. Toen ik in bad ging kreeg ik een lichte paniek aanval (note: hier ben ik bekend mee en ook erg gevoelig voor), ik denk dat het ook kwam omdat ik nog een beetje ziek ben en ineens heel erg ging malen, ook dacht ik, mss komt het door de truffels? Shit het moet uit mijn lijf, dat kan niet! Na wat ademhalingsoefeningen ging het al beter en kon ik mijzelf kalmeren. 

Ik denk dat ik het pas weer ga nemen als ik weer helemaal beter ben, zodat ik goed kan oordelen over het effect.

 

 

Dinsdag 5 april

om 15:00 0,5 mg ingenomen. Ik voelde me, nadat ik ziek was geweest, nu pas weer helemaal goed. Het duurde even. Het was een flink griepvirus. Nu in de middag dacht ik ineens, ohja de truffels! Ik kon niet wachten tot morgenochtend dus besloot ik ze nu in te nemen :)

Gelijk wat meer ingenomen dan de vorige keer, toen merkte ik eigenlijk niet echt iets van dus leek het me handig om hem op te krikken.

ik ging na het innemen lekker in bed liggen met mijn verzwaringsdeken en heb gemediteerd, of ik heb geslapen? Dat weet ik niet eerlijk gezegd. Maar het voelde alsof ik ontzettend uitgerust was daarna! 

 

Vrijdag 15 april

Een half uur voordat wij de les power yoga startte hebben 3 vrienden en ik wat truffels genomen. Dit ging helemaal prima, na de yoga kwam er een meditatie en voor mijn gevoel ervoer ik deze net even extra. Op de power yoga leek het geen verschil te maken. De vrienden voelde er niet echt iets van zeiden ze, het was ook echt maar op gevoel en een vrij kleine dosis. 

 

20 april 

Ik heb het een keer helemaal op gevoel ingenomen, ik wilde deze keer eens mijn intuïtie volgen. Ik gok dat het zo’n 0,8 was, ik voelde me super goed maar wel alsof ik 3 a 4 glazen alcohol ophad, dit is natuurlijk niet de bedoeling :) maar ik was erg gezellig en melig. Misschien eens leuk als ik een avondje iets ga doen. 

 

De keren daarop heb ik het op 0,6 gelaten en er twee 'rust' dagen tussen gelaten.

en hierop gehouden, ik merkte niet veel verschil, dacht ik. Toch als ik terug kijk op de laatste maanden, dus op langere termijn (dit was mij ook van te voren verteld) wel dat ik veel dromerige (ook wel alpha staat genoemd) meditaties heb wat heel prettig is! Ik mediteer het liefst 1 tot 3 keer op een dag en vind het erg fijn als ik ook daadwerkelijk even in mijn eigen bubbel ben. Dit blijkt een erg goede tool te zijn. Het hoogte punt ligt bij mij ongeveer op een half uur tot uur na het innemen van de truffels, het fijne is dat ik gewoon normaal functioneer dus ik rijd gewoon auto en voel me daar helemaal niet anders of slecht om. Dit is wel de meest gestelde vraag die ik krijg.  

Ik focus mij beter over het algemeen en 's nachts droom ik erg veel. Dit heb ik altijd al gehad maar nu kan ik ze me ook beter herinneren. 

 

de laatste keer, eind Mei 

'S ochtends genomen op een lege maag met een beker thee, voor mijn gevoel versterkt of versnelt dit het gevoel. Ik ging in mijn eentje naar het strand (zeer uit mijn comfort zone) en deed hier een meditatie, ik was helemaal één met de natuur, vooral met de zee, het was een prachtige ervaring en kwam weer eens op de leukste ideeën. Ik schreef een complete 3 kwartier durende meditatie uit en nodigde toen ook meteen mensen uit om deze te gaan doen 2 dagen later. zodat ik er niet onderuit zou komen :) deze meditatie ging ontzettend goed waardoor ik zin in meer ben gaan krijgen. Ik ga me in de toekomst verdiepen in meditaties geven, cursussen volgen op dit gebied. Ik weet niet of ik ook zonder de truffels op deze inzichten zou zijn gekomen. 

 

Ik raad ze zeer zeker aan, maar wel zoals ik het deed in een kuur. het zal natuurlijk bij iedereen verschillend uitpakken maar echt kwaad kan het niet. Van proberen kun je leren! 

In ieder geval ga ik mijn volgende truffels gauw bestellen en wanneer ik denk dat ik minder inspiratie heb, ze nemen. Wellicht ook over een paar maanden weer een kuur. Bedankt voor jouw steun, alle vragen die je beantwoorde en je inzicht lieve Eva van returntothesun

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.