ingrediënten
- 1 hele kip (antibiotica vrij/vrije uitloop)
- 1 pot olijven met amandelen erin
- 1 pot zongedroogde tomaten met kappertjes
- scheut rode wijn azijn
- 1 bol knoflook
- 4 rode uien
- 2 rode punt paprika's
Bereiden
verwarm de oven voor tot 180 graden
snijd de paprika en uien in ringen en leg deze in een ovenschaal,
leg daar ook meteen de knoflook tenen bij (nog in de schil! dan heb je straks heerlijke gepofte knoflook) giet hier de azijn en flink wat zout op.
Doe de olijven met amandelen en tomaten met kappertjes in een kom en zet de staafmixer erop, smeer met dit mengsel de kip in nadat je deze langs de ruggengraat hebt open gesneden. leg de opengeklapte kip met het vel naar boven op de groente en zet hem 50 tot 60 minuten in de oven. kijk af en toe even dat het mengsel niet aanbrand bovenop de kip, deze kan je er af en toe een beetje afschrapen.
hierbij is het erg lekker om brood te eten want dat kan je zo lekker de sappen uit de schaal dippen!
*dit is mijn variatie op het recept 'hele kip uit de oven met Harissa' van Jamie Oliver
Reactie plaatsen
Reacties