Deze taart maakte ik voor Amélie haar eerste verjaardag en die beviel zo goed dat ik hem ook voor Tommy zal maken binnenkort. (huilen de tijd gaat zo snel)
beslag:
3 el appelmoes
Scheutje maple syrup
2 eieren gesplitst
1 geprakte banaan
Scheutje azijn
50 ml kefir of yoghurt
Snuf kaneel
75 gram geraspte wortel
Beetje baking soda
120 gram bloem (kan je deels vervangen door kokos of amandel meel)
Voor de botercreme:
maple syrup, roomboter en vanille merg of poeder
(even proeven voor een goede verhouding)
Bereidingswijze:
Ik gebruikte hiervoor een hoge springvorm van 20 cm doorsnede.
- Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en zet apart.
- klop in de ene kom de eiwitten stijf.
- in de andere kom doe je het eigeel met de overige natte ingrediënten bij elkaar, voeg dit langzaam spatelend bij het eiwit toe.
- daarna voeg je de droge ingrediënten er ook bij.
- vet je springvorm in met boter, giet je mengsel erin en zet voor ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden.
- prik een satéprikker of bbq spies in het midden van de taart om te kijken of hij droog (dus gaar) eruit komt.
Reactie plaatsen
Reacties