Ik heb deze virale reep nu al een keer of vier gemaakt en ik krijg er geen genoeg van! Ik ben echt zo iemand die verschillende smaken en structeren wil in één hapje en dan zit je bij deze reep helemaal goed. Doordat ik hem vaker heb gemaakt heb ik er ook veel van geleerd. Zo hebben we de eerste keer de pistache pasta zelf gemaakt, zie foto met meer een gouden vulling, dit vond ik toch wat minder lekker en vooral heel erg veel gedoe, dus gingen we toch overstag met de pistache pasta van de Turkse supermarkt, och wat is dít lekker!
Hier was ook meteen de kadayif te koop voor het crunchy gedeelte. Ik gebruik hier flink wat van, het verdwijnt bijna in de pasta en naar mijn mening kan je hier niet genoeg van instoppen.
Bij het originele recept gebruiken ze melkchocolade maar ik ben daar niet dol op, word er ook een beetje misselijk van dus gebruik ik pure chocolade, wel doe ik er wat witte chocolade swirls doorheen omdat ik dat lekker vind en het ziet er super leuk uit! Met mijn eerste Dubai reep poging heb ik deze zelfs voorzien van een groene kleur wat er heel chique uitziet, mocht ik ooit de geest krijgen de repen te verkopen zou ik dat ook zeker doen incl bladgoud maar voor nu geheel onnodig.
Ingrediënten:
- 250 gram pure chocolade
- 50 gram witte chocolade
- 200 gram pistache pasta
- handje vol verse (on)gezouten pistache nootjes
- 175 gram kadayif
- flinke klont roomboter
How to:
Het makkelijkste is een siliconen chocolade reep vorm te gebruiken maar eigenlijk maakt het niet zoveel uit welke vorm of wat je gebruikt, zo heb ik vorige keer ovale zeepvormpjes genomen (hier had ik nog geen zeep in gemaakt want dan kan je het daarna niet meer voor voedsel gebruiken). Ook heb ik al een cakeblik gebruikt met bakpapier erin!
- smelt beide chocolade au bain Marie en maak een swirl witte chocolade op je vorm, laat dit eventjes wat uitharden en vervolgens giet je er een dun laagje pure chocolade op. Zet dit even in de koelkast dan is het zo hard.
- Smelt je boter in een pan (wok pan vond ik het handigst) en snijd je kadayif in stukjes met een groot koksmes.
- Deze bak je in de boter goud zodat hij lekker knapperig wordt. Doe eerst de helft in een kom en meng daar de pistache pasta door.
- crush je pistache nootjes in grove stukken, en doe ook deze door de pasta heen, dan kan je handje voor handje meer kadayif bij de pasta voegen tot alles op is.
- dit mengsel leg je lekker dik op je uitgeharde chocolade en hier doe je ook weer een laagje chocolade op. Het is heel verleidelijk ook dit in de koelkast te zetten want dan is het lekker snel hard alleen gaat het dan meteen smelten zodra je het in je handen neemt, nicht so schön
Ke kunt het dus beter een tijd laten uitharden op je aanrechtblad!
* Let erop dat je lagen chocolade niet te dik worden dit is echt een stuk minder lekker!
Reactie plaatsen
Reacties