Omdat ik volledig ben gestopt met alcohol drinken en eigenlijk liever ook geen kunstmatige stoffen gebruik heb ik een heerlijke variant gemaakt op de traditionele tiramisu!
INGREDIËNTEN:
- 250 ml espresso
- 3 el chocolade pasta (Bonne maman)
- 1 pak lange vingers - of nog beter maak ze zelf!
- 4 eidooiers
- 80 gr suiker
- merg van een vanillestokje
- 500 gr mascarpone
- 4 eiwitten
- snuf zout
- cacaopoeder, om te bestrooien
RECEPT
• zet een bak koffie en roer hier de chocolade pasta door en laat afkoelen.
• Klop de 4 eiwitten stijf in je keuken mixer of doe dit met de handmixer, klop deze volledig stijf! Dit kan tot 10 min duren. Schep er elke keer wat suiker bij, in totaal 50 gram.
• doe in een bakje de rest van de suiker, het snufje zout en de vanille en mix hier 2 stuks eigeel bij met de garde. Dit mengsel mag vervolgens door het eiwit geroerd.
• *je kunt hetzelfde bakje gebruiken: doe hier de 500 gram mascarpone en 2 andere eigelen in en roer flink door. Vervolgens vouw je dit mengsel door het eiwit mengsel heen, heel geleidelijk tot je een grote luchtige massa krijgt.
• leg de helft van de lange vingers op je desgewenste vorm en giet hier de afgekoelde koffie met chocolade pasta op.
• hier drapeer je de helft van je luchtige massa op, hierop wat gezeefde cacaopoeder en vervolg deze stappen hierna.
• ik wacht altijd met de bovenste cacao laag erop te strooien voordat ik het ga serveren.
• laat de tiramisu het liefst een hele nacht in de koelkast staan. Ik dek hem zelf niet af, maar dat kan natuurlijk wel.
Reactie plaatsen
Reacties