Een heerlijke variant op een recept van Nigella Lawson.
Ik maak deze taart altijd als side bitch ;) op verjaardagen als bij-taart. Maar deze gaat altijd meteen als eerste op. Ik vind hem het aller lekkerst als hij een nacht in de koelkast heeft gestaan, als jij dit van plan bent zou ik de slagroom en cacaopoeder er pas op doen voor dat hij word gegeten.
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 200 gram pure chocolade
- 125 ml slagroom
- 125 gram roomboter
- 6 el suiker + 2 el voor de topping
- cacaopoeder
- 4 el (amandel, dit is wel het lekkerst)bloem
- 1 sinaasappel
verwarm de oven voor op 160/170 graden.
pak 2 kommen - in kom 1: doe je 3 eiwitten en die klop je stijf met 4 el suiker.
kom 2: 3 eierdooiers, 1 heel ei, sinaasappelrasp en 2 el suiker, dit klop je zo luchtig mogelijk en spatel daarna het bloem erdoor.
Kom 3: (eigenlijk een pannetje) hier smelt je de boter in en roer je de chocolade doorheen tot het glad is. Je kan ook de chocolade meeverwarmen maar dan wordt het zo heet en moet je lang wachten tot het is afgekoeld. Als dit is afgekoeld doe je dit bij kom 2, dus het eigeel mengsel en spatel je daarna voorzichtig de eiwitten van kom 1 erbij.
giet dit in een kleine beboterde bakvorm en doe het voor ongeveer 30 minuten in de oven. Even checken of hij haar is met een prikker, hij mag smeuïg zijn vanbinnen.
Als deze helemaal is afgekoeld kan je de slagroom opkloppen met de overige 2 el suiker en wat sinaasappelsap en doe je dit op de taart, strooi hier het cacaopoeder op en eetsmakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties